Eiland informatie

Veerdienst naar Texel

Teso verzorgt de veerdienst van Den Helder naar Texel. Kijk voor de meest actuele informatie op www.teso.nl.

Parkeren op Texel

Gezien de centrumlocatie van ons bedrijf, hebben wij helaas geen eigen parkeergelegenheid. Maar gelukkig wel in de buurt. Je kunt de auto tot 25 meter afstand van De Smulpot parkeren.

Mocht je met de auto komen, adviseren wij om vooraf alvast een Texelvignet aan te kopen. Dit zorgt ervoor dat je zorgeloos over het gehele eiland kunt parkeren. Kijk voor meer informatie op www.texelevignet.nl

Voor langere tijd de auto parkeren in Den Burg, adviseren wij dit te doen op de Emmalaan 55. Klik op het kaartje voor een linkje naar Google Maps

Openbaar vervoer op Texel

Het openbaar vervoer op Texel wordt geregeld door Texelhopper. Kijk voor meer informatie op www.texelhopper.nl 

Huisdieren

Huisdieren zijn in het hotel helaas niet toegestaan, met het oog op hygiëne en allergieën. In het restaurant zijn honden overigens wel welkom.

Fietsen op Texel

Een eigen fiets kun je voor bij ons hotel goed parkeren, maar dit is op openbaar terrein. Voor gasten met elektrische fietsen hebben wij daar een aantal contactpunten gemaakt om de fiets na gebruik op te laden. Natuurlijk kun je ook een fiets huren, bijvoorbeeld bij Van der Linde Texel. Zij hebben een vestiging op 25 meter afstand van De Smulpot.

Hulpdiensten en zorg op Texel

In geval van nood, bij ziekte of calamiteiten is het goed om te weten dat de Texelse hulpdiensten voor je klaarstaan. Wij hebben de belangrijkste informatie alvast overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Ambulance op Texel
Bel voor levensbedreigende situaties 112. Als er een ambulance onderweg is, wacht de veerboot met vertrek vanaf Texel. Door de goede samenwerking tussen de hulpdiensten en TESO duurt het ziekenvervoer niet langer dan in de rest van Nederland.

Huisarts op Texel
De meeste huisartsen van Texel hebben een praktijk in Den Burg. Ook in De Cocksdorp is een huisartsenpraktijk aanwezig. Voor niet-levensbedreigende situaties kun je tijdens kantooruren een huisarts bezoeken of bellen voor een afspraak. Buiten kantoortijden kun je voor spoedeisende huisartsenzorg contact opnemen met de Centrale Huisartsenpost op 0222-321143.

Politie op Texel
Het politiebureau is gevestigd aan Pontweg 104 bij Den Burg. Voor spoedgevallen bel je 112. Geen spoed maar wel politie? Bel dan 0900-8844. Aangifte kun je op het bureau doen tijdens de openingsuren van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Brandweer op Texel
De brandweerkazerne bevindt zich naast het politiebureau op Pontweg 102 te Den Burg. Voor spoedgevallen bel je altijd 112.

Tandarts op Texel
Heb je een tandarts nodig? Er zijn meerdere tandartspraktijken op Texel. Vraag ons gerust om informatie.

Apotheek op Texel
De apotheek vind je op Weverstraat 95 in Den Burg. Je kunt hier binnenlopen voor hulp- en verbandmiddelen en medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn of met een recept van de huisarts. Tel. 0222-312112 of kijk op www.detexelseapotheek.nl.

Uitleen verpleegartikelen
Bij de thuiszorgwinkel kun je terecht voor het lenen, huren of kopen van hulpmiddelen en verpleegartikelen. Ook voor het lenen van een brancard met grote wielen voor recreatief gebruik kun je hier terecht. Meer informatie op werkdagen tussen 13.00 en 14.00 uur in het Kruiswerkgebouw, Schoonoordsingel 44 te Den Burg, tel. 0222-314887of bekijk de website van Omring.

Ziekenhuis op Texel
Texel heeft zelf geen ziekenhuis. Voor alle spoedeisende hulp of bijvoorbeeld botbreuken ga je naar het ziekenhuis in Den Helder. Vervoer naar het ziekenhuis is dag en nacht gegarandeerd. Als er een ambulance onderweg is, wacht de veerboot met vertrek. Voor spoedeisende hulp 's nachts wordt een extra boot ingezet.

Dialysecentrum Texel
Als dialysepatiënt kun je ook naar Texel op vakantie. Medisch Centrum Alkmaar heeft in Oosterend een vakantiedialysecentrum opgezet.